Made in UK – Londra

May 7, 2013

Traseu Șapte Scări – Cabana Piatra Mare – Predeal

May 7, 2013

York

May 7, 2013

York este un orășel parcă desprins din altă țară, aduce puțin a Praga, dar dacă aș fi văzut poze înainte sa il vizitez nu aș fi zis că face parte din UK 🙂
Am remarcat faptul că în fiecare oraș din Anglia, indiferent de mărime, se regăsește o catedrală impunătoare, frumos proiectată. Am fost surprinsă să văd că într-o catedrală era amenajat chiar și un restaurant, deschis publicului, iar la evenimente – nunți, botezuri – restaurantul este folosit pentru petrecere.
În perioada în care am fost în York abia ninsese ( sfârșit de februarie), cizmele mele mi-au fost de mare ajutor pentru că fiind temperaturi de 1-2°C, vă imaginați ce băltoace erau. Așa că, nu uitați hainele groase acasă, chiar dacă sunt temperaturi cu +.
La capitolul food&bars, centrul orașului York este aglomerat de pub-uri și restaurante unde se servește prietenosul fish&chips sau supă de ceapă, plăcintă de rinichi sau plăcintă de ciuperci și pui. Noi am ales însă un restaurant chinezesc pentru că auzisem că servesc rață la cuptor cu pâine de orez. Și nu am regretat alegerea! Restaurantul are un mod tradițional de a servi rața: chelnerul vine la masă, și cu două furculițe începe să culeagă carnea de pe biata rață. Și nu se lasă până nu rămân oasele separate de carne, apoi poți mânca în voie. Carnea, firește!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Leave a comment

Facebook