Vacanță în Insula Lefkada

February 26, 2014

Plimbare pe canale în Delta Dunării

February 26, 2014

Week-end în Delta Dunării -€“ Dunăvățul de Jos (Prima parte)

February 26, 2014

P107039217 august 2013 (vineri), zi liberă de Adormirea Maicii Domnului + sâmbătă și duminică = minivacanță în Deltă Dunării.
De mult timp îmi doream să ajung în Deltă, dar de fiecare dată am schimbat planul cu ceva mai comun, cum ar fi litoralul, Sibiul sau Valea Prahovei. De data aceasta am respectat planul și am pornit spre Tulcea pe ruta București -€“ Autostrada Soarelui -€“ Slobozia -€“ Hârșova (DN 22A) -€“ Sarichioi -€“ Dunavatul de Jos.

P1070434După Hârșova drumul este foarte plăcut, trafic lejer, iar de-o parte și de alta a drumului sunt multe mori eoliene care formează o priveliște occidentală, pe porțiune de zeci de kilometri. Doar în Spania am mai văzut așa ceva 🙂
Ajunși la Dunavatul de Jos, s-a terminat și drumul asfaltat și încep canalele Deltei. Din București se fac în jur de 4 ore.
Am rezervat o pensiune la Dunavatul de Jos, un mic sătuc la buza Deltei. Gazdă primitoare, genul de persoană pentru care timpul este infinit și nu trebuie să te grăbești. Așa am realizat că poate sunt prea agitată uneori și mă impacientez pentru lucruri mărunte. Sătucul este format de-a lungul drumului principal asfaltat, în stare foarte bună. Sunt câteva pensiuni cu restaurant unde se gătește bine, sunt semnalizate de-a lungul drumului principal. Prețurile sunt normale, de restaurant (ex. 8-10 lei borș de pește, 25 lei saramură cu mămăliguță, 25-35 lei pește la grătar). In imagine este o un fel de bar cu o “atitudine” aparte :))

P1070055
Țânțarii sunt într-adevăr o problemă în Deltă dar și în satele de lângă. Am fost pregătită cu spray Autan pe care l-am folosit și nu am avut nici măcar o ciupitură, însă cei din grup care au refuzat să îl folosească se băteau de țânțari la fiecare secundă.
În ultima zi am cumpărat pește, mult pește, un sac de pește 😀 Aprox. 15 kg de știucă de captură pe care am pastrat-o la congelator. Calitatea peștelui este superioară celui de crescătorie și este mult mai ieftin  (6 lei/kg.).

 

P1070086

P1070100

P1070106

P1070372

p1070396

3 comments

 1. Detalii despre cazarea in Dunavatul-de-jos? Cum se poate lua legatura cu proprietarul? Are barca cu motor
  pentru o plimbare prin Delta?
  Multumesc

  1. Salut! Sincer, nu imi mai amintesc numele pensiunii 🙁
   Barca cu motor am inchiriat-o din Murghiol, la punctul de plecare pe canale. Sa negociezi pretul pentru ca au obiceiul sa dea niste tarife exagerat de mari…

 2. Salut! Sincer, nu imi mai amintesc numele pensiunii 🙁
  Barca cu motor am inchiriat-o din Murghiol, la punctul de plecare pe canale. Sa negociezi pretul pentru ca au obiceiul sa dea niste tarife exagerat de mari…

Leave a comment

Facebook