Aventura “Tour du Mont Blanc” în 5 zile (2)

April 17, 2017

Hiking spre fiordul norvegian

April 17, 2017

Vacanță în Toscana

April 17, 2017

Italia este una dintre țările în care mi-ar plăcea să trăiesc, este plină de obiective turistice inedite, variate, are o gastronomie care s-a impus la nivel mondial și pe care o ador (și aici nu mă refer neapărat la paste și pizza). Este a 7-a oară când revin în Italia, și aș reveni oricând cu prima ocazie.
De data aceasta am ales să vizitez Toscana, un tur în orașele Florența, Bologna, Chianti, Siena, Verona.
Am avut un zbor de după-amiază spre Bologna și am decis ca următoarea zi să mergem în Florența.
Am închiriat din timp o mașină Fiat Giulietta, dar când am fost să o preluam am primit un Toyota Auris Hybrid, cu 3 000 km. la bord. A fost foooarte interesant să testez cutia automată, am pus câteva frâne cu piciorul stang și m-am potolit, am trecut în dreapta. 😊


Florența
Florența este genul de oraș pe străzile căruia te poți plimba la nesfârșit, fără să simți că treci de două ori prin același loc. Obiectivele turistice clasice de vizitat sunt Domul, Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizi (unde este o coadă la bilete de cel puțin 3-4 ore…). Dacă vi se pare prea mult, mergeți la Cappella di Medici.

Apoi traversați Ponte Vecchio de partea cealaltă a râului Arno unde vă recomand cu căldură să vizitați grădinile Boboli, Bardini și Torrigiani. Sunt pline de flori, alei îngrijite și cu siguranță veți găsi și câteva șopârle stând la soare 😃


Grădina Bardini se află pe un mic deal, ceea ce oferă o priveliște minunată asupra orașului.
După ce am lenevit puțin la soare în grădina Bardini și ne-am bucurat de panorama asupra orașului Florența, am coborât spre Piazzale Michelangelo pe Via di Belvedere. Pe această stradă sunt multe restaurante / pizzerii și ar merita o oprire și aici.

Cam atât pentru Florența, următoarele zile le vom petrece în Chianti și Siena.

Chianti
Este renumita regiune viticolă care produce vinuri de o calitate superioară, recunoscute internațional. Drumul care ne duce spre Chianti este mărginit în ambele părți de podgorii de vie cât vezi cu ochii, cu butuci de vie parcă așezați la dungă. Primul lucru pe care l-am făcut cum am ajuns în oraș a fost să ne oprim la o cramă și să cumpărăm vin. Am degustat câteva soiuri de vin și era tot mai greu să alegem ce să cumpărăm. Tot pe aici trece și turul de ciclism “Giro d’Italia”, lucru de care localnicii sunt foarte mândri. Aici am prins o zi cu ploaie caldă de primăvară, așa că n-am zăbovit prea mult.

Siena
Siena este un oraș mediaval, pitoresc, cu străzi pavate cu piatră cubică ce urcă și coboară, înconjurate de locuințe-cetăți sau nici nu știu cum să le numesc, ce datează de sute de ani. Centrul istoric este declarat Patrimoniu UNESCO. Am avut parte și de o demonstrație a cavalerilor îmbrăcați în armură ce defilau prin centru. Am mâncat la un restaurant de familie mâncare gătită tradițional și un tiramisu excepțional! Am cumpărat limoncello, trufe în ulei, vin și roșii uscate.

Leave a comment

Facebook