Bucharest International Air Show 2012

July 27, 2012

Turnul Eiffel – Paris

July 27, 2012

Positano – Coasta Amalfi

July 27, 2012

 Coasta Amalfi oferă un peisaj unic și o imagine complexă asupra reliefului Italiei. Fiecare particică a Italiei este unică în felul ei, la fel și această întindere. Este minunat să vezi orașele așezate pe versanții munților, iar la baza acestora marea.
Fiecare așezare este unică, cochetă și înconjurată de magnolii.
Am fost pe coasta doar o zi, din pacate, dar mi-am făcut o impresie și o promisiune ca voi reveni pentru a vizita toată coasta. Am venit cu ferry din Capri (17 euro) și apoi am luat autobuzul (3,5 euro – călătoria durează o oră). Era cursă de ferry direct din Capri în Positano, dar plecarea se face numai la ora 12.10; când am ajuns în Positano prin metoda noastră (ferry+autobuz), deja se facuse 12.30 deci, dacă nu știți ce să faceți, mai bine luati ferry că tot acolo ajungeți. A meritat în schimb priveliștea superba pe care am vazut-o din autocar, pe masura ce acesta urca versantii. Se merge cu o viteză destul de mare, ai impresia că la un moment dat autobuzul va pica de pe versant.

Positano este un orășel viu colorat, cu magazine în care se vinde limoncello, meloncelo, dulceață de lămâie, săpun cu un bogat parfum de lămâie, marmeladă și orice se mai poate face din lămâi. Mancare bună – fructe de mare, paste, pizza, înghețată (că doar suntem în Italia). Plaje cochete între stâncile munților, dar cu pietre și destul de înguste.

Prețuri: pizza 12 euro, paste 12 euro, supă de scoici 10 euro, înghețată 3 euro.

Leave a comment

Facebook