Lisabona, așa cum am văzut-o eu

September 29, 2012

Costa de Caparica

September 29, 2012

Portugalia – Cascais

September 29, 2012

În postarea trecută vă povesteam despre vizita în Lisabona ; la 30 km. de Lisabona se află stațiunea Cascais, o stațiune recunoscută pentru frumusețe și accesibilitate. Conexiunile de transport în Portugalia sunt foarte bune, trenurile pleacă la fiecare jumătate de oră spre Cascais, iar călătoria costă 2 euro/sens. Trenul merge pe malul Atlanticului, deci călătoria va fi una scurtă și plăcută 🙂
Cascais este o stațiune mică de pe malul Atlanticului ce se întinde pe aproximativ 3 km., dar, este cochetă și păstrează aerul anilor de altădată, când regii își alegeau reședința aici (Carol al II-lea). Este și cazul scriitorilor și pictorilor care se retrăgeau aici pentru a se inspira. Mircea Eliade a locuit în Cascais (fotografia nr. 4).
Ca și obiective turistice, sunt faimoase Boca do Inferno ( Gura Infernului), Playa de Reina, Parque Palmera, Museu do Mar. Centrul vechi este plin de restaurante și terase care te invită să le treci pragul, însă prețurile sunt destul de piperate.

Concluzia: dacă vă doriți o vacanță la plajă si v-ați săturat de Grecia, Croația, încercați și Portugalia!

ImageImageImageImageImageImageImageImage

1 comment

  1. este foarte bine ca oferi informatii foarte punctuale pe care le insotesti cu fotografii foarte frumoase si sugestive, in felul acesta devenind un ghid care iti indica locuri p ecare te lasa sa l edescoperi singur apoi!

Leave a comment

Facebook