
Înainte de a intra în Dunăvățul de Jos, veți trece prin Murghiol, mică localitate lângă lacul cu același nume. Recomand să opriți aici la restaurantul Laguna Albastră pentru o masă cu pește. Am mâncat un borș de pește excepțional, și cea mai bună saramură, total diferită de ce se gătește în Bărăgan! Din păcate nu am fost inspirată să fac poze.
În Murghiol sunt multe bărci care fac plimari spre Lacul Uzlina, Isac, Gorgova, Gorgovăț, Potcoava. Prețurile sunt destul de piperate, o barcă pentru 5 persoane costă 400 ron - plimbare de 2 ore pe canalea…un fel de Veneție a României. Veți găsi mulți barcagii care fac propuneri care de care mai piperatea. Am reușit să negociem o barcă de 5 persoane la 300 ron. Fără bon fiscal sau alte formalități 🙂 Am stabilit plecarea pentru a doua zi dis de dimineață. Partea amuzantă a fost când, la scurt timp după ce am plecat în plimbare, barcagiul a oprit la una din benzinăriile de pe mal să alimenteze cu 50 ron, acesta fiind consumul pentru plimbarea noastră :))
Poți vedea cu adevărat Delta Dunării doar făcând plimbări cu barca pe canale. Se recomandă plimbarea în zorii zilei (la 5 dimineața am plecat pe canale), pentru că atunci vei găsi păsările în mediul lor, cu cât vor trece mai multe bărci, se vor speria și se vor ascunde în stufăriș și în zonele în care nu poți ajunge (din fericire!).
Astfel am avut ocazia să vedem în natură familii de pelicani, rațe sălbatice, lebede de vară, cormorani, lișițe, barza albă, dar și vegetație specifică: nufăr alb, nufăr galben, săgeata apei, veriga de apă, cucuta de apă, drăgaica, și acestea sunt doar câteva pe care am reușit să le identific.
Mai departe las imaginile să vorbească în locul meu.
Cum il chema pe nenea cu barca? Vreau sa merg si eu cu acelasi barcagiu 🙂
Barca cu motor am inchiriat-o din Murghiol, la punctul de plecare pe canale. Sa negociezi pretul pentru ca au obiceiul sa dea niste tarife exagerat de mari…Nu am salvat numarul lui de telefon 🙂