Traseu Jepii Mici – Cabana Caraiman – Piatra Arsă – Cabana Miorița – Jepii Mari

June 20, 2015

Ai blog? BlogAwards si Blogatu.ro te invita sa participi pana pe 15 August la campania Vara Bloggerilor 2015!

June 20, 2015

Păreri despre Pescaria lui Matei – Agigea

June 20, 2015

Așadar, fiind prima mea relatare despre un restaurant, te rog să-mi ierți lipsa de măiestrie în alegerea cuvintelor 🙂

Așezată la capătul unui drum românesc tipic cu gropi și praf, la 20 km. de Constanța, apare o casă mare, cu un singur nivel, care te așteaptă cu izmenele la intrare, deoarece Matei a venit obosit de la pescuit și nu a mai avut timp să le strângă.

P1130479

Priveliștea te atrage încă de la început, restaurantul fiind amplasat chiar pe malul mării, cu un aer provensal, cu mobilier alb și pardoseală maronie, curată.

Natura a fost generoasă cu acest loc, lângă restaurant se află și o mică  plajă cu nisip fin, frumos amenajată și te poți relaxă după masă. Posibil ca în mijlocul sezonului să fie plină ochi.

P1130485

20150618_152228

Atenția pentru detalii este cea care m-a impresionat încă de cum am intrat pe ușă, fiind un loc unde găsești absolut tot ceea ce ai nevoie, atunci când ai nevoie, fără să trebuiască să ceri chelnerului. Pentru fetele mai friguroase există păturici, iar împotriva țânțarilor pofticioși găsești spray Autan. Tare, nu? 😀

P1130474

P1130475

Ca în orice restaurant care se repectă, pregătiți-vă să așteptați multicel până să vină felul principal. Dar credeți-mă, așteptarea merită! Mâncărurile sunt foarte proaspete și gătite cu multă măiestrie. Matei se laudă că are cele mai proaspete midii de pe litoralul nostru, care, spune el, sunt chiar mai bune decât cele de la renumitul Dalboka. Dacă vă bate gândul să comandați pești mai mari, de genul lufăr, palamida, calcan trebuie plătit peștele integral întrucât Matei nu face risipă, iar o porție cu 3 sferturi dintr-un pește ar fi total neaspectuoasă. Mai jos este o portie de chefal cu legume la grătar și o saramură de crap absolut senzațională (nu sunt mare fan saramură, însă aceasta este pe gustul meu 😉

20150618_144214

20150618_144154

Pentru că ne apropiem de sfârșit, nu putem să omitem și prețurile, care sunt în limită bunului simț, o masă pentru două persoane care au stat jumătate de zi la plajă costă în jur de 120-150 lei.

Recomandări:

–           Încercați să faceți rezervare înainte să mergeți, mai ales în sezonul estival

–          Tel.: 0374.997.099

–          Program: 12-22 de luni până duminică

–          Nu ratați icrele de știucă, sunt extraordinare

–          Prețurile sunt cam astea: Saramură de crap 36 lei; Ciorbă de pește a lui Matei 14 lei; Icre de crap 16 lei; Icre de știucă 24 lei, Saramură de somn 39 lei; Hamsie prăjită 18 lei; Midii în sos roșu 23 lei; Midii a la Matei 35 lei, etc..

–           Accesul este un pic mai dificil pentru cei care nu cunosc zona, dar dacă aveți un telefon deștept, porniți GPS-ul și căutați restaurantul, sigur vă veți descurca 🙂

Pentru cei mai puțin obișnuiți cu tehnologia, aceasta este harta:

1 comment

 1. am fost astazi acolo…la 20:30….. la 21:30 nu mai era nimeni si puneau scaunele pe masa. la 21:45 am plecat total dezamagita. nu numai eu, ci si cei cu care am fost.
  prima lovitura: asta nu avem, aia nu avem, ailalta nu avem (ma refer la bere, vinuri si ciorbe)
  a doua lovitura: pe masa sunt niste musamale ca la fast food. se vede si patina timpului pe ele. soarele de asta vara a contribuit puternic.
  a treia lovitura: paharele sunt la fel si pentru bere si pentru apa si pentru vin si cred ca pentru orice. la sfarsit am aflat ca mai au si pahare de “spumant”. nasol, dai 100 de lei pe o sticla de vin si o bei intr-un pahar de apa.
  a patra lovitura: masa e prea mica si nu incap farfuriile, paharele, accesoriile, sticlele si toate cele necesare. comprimam platoruile unul peste altul, dam pe jos solnitele si servetelele, cerem o frapiera si ni se spune ca nu au … pana la urma vin cu una d’aia de se agata de masa si io stau acum pe jumatate de masa, impreuna cu frapiera.
  a cincea lovitura: nimeni nu iti toarna nimic in pahare (ca doar d’aia dai 100 de lei pe vin, sa-ti pui singur in pahar). asa ca, am zis sa impartim spaga de la sfarsit in mod egal… sau le lasam mai putin lor decat noua.

  mancarea buna, cu exceptia unor carnati de peste catastrofali. au scapat borcanul cu Euri si nu s-au putut manca. un gust foarte ciudat si nu s-a riscat nimeni….. serviciile sunt praf. numai copilasi de 2-3 luni angajati. habar nu au ce sa faca la un restaurant cu pretentii. am mai fost aici de 3-4 ori. de fiecare data a fost super ok. acum e catastrofa. o fi venit unul care s-a pus pe economii si s-a gandit ca bizonii vin oricum. nu, nu e asa. io nu ma mai duc acolo si nici nu mai recomand cuiva sa faca aceasta greseala. asadar: nota 3. nu va mai duceti acolo. a devenit o bomba cu iz de cantina.

Leave a comment

Facebook