Top 10 destinații de iarnă în Europa

November 26, 2012

Un oraș din România, în topul celor mai idilice locuri din Europa. A depășit Roma!

November 26, 2012

Malaga – Gibraltar – Sevilia – un sejur pe Costa del Sol în luna Septembrie

November 26, 2012

Dacă vă gândiți la Spania ca destinație de vacanță, acesta este un itinerariu ce ar trebui să ocupe un loc fruntaș pe listă.
Către Malaga€“ se zboară direct de la București -€“ Otopeni, costul unui bilet de avion începe de la 100 Euro/persoană dus-întors, cu variații în funcție de perioada călătoriei.
Malaga este un oraș cu aproximativ 300.000 locuitori, climă prietenoasă a€“ chiar și în Octombrie poți face plajă, multe posibilități de cazare cu condiții foarte bune.
Fructele de mare și pește pentru toate gusturile: sardine fripte, calcan cu verdețuri  la cuptor, supă de fructe de mare; sangria cu vin alb sau roșu, paella cu fel de fel de combinații, magazine cu haine de calitate la prețuri accesibile, plaja Malaguetta, Parque de Malaga. Toate îți urează: “Bine ai venit în Costa del Sol!”.
În Malaga nu ai nevoie de transport în comun, obiectivele turistice sunt concentrate în centru, aproape unul față de celălalt.

De vizitat:
Alcazaba
Castelul Gibralfaro
Portul, unul dintre cele mai importante din Spania.
Casa natalムa lui Picasso
Museul Picasso Malaga
Plaza de Toros (arenă de coridăƒ)

În apropiere de Malaga pot fi vizitate orașele Nerja, Marbella, Torremolinos, Mijas, Antequera, și bineînțeles, Gibraltar, Sevilla, Cordoba. Distanțele între aceste orașe variază între 70-120 km. Recomand închirierea unui mașini pentru deplasare ( noi am plătit 28 euro/zi pentru un Citroen C4, rezervat cu 3 luni înainte de călătorie), sunt legături foarte bune între aceste orașe, prin autostrăzi.  Autostrăzile sunt așa de multe încât îți trebuie neapărat un GPS pentru a o găsi pe cea bună! Dar imediat ce ai intrat pe autostradă ai scăpat de orice grijă, drumul e lin până în următorul oraș. Ah, încă un lucru: intrarea pe autostradă se plătește, aproximativ 10 euro/100 km.

Leave a comment

Facebook