Reading – UK

September 18, 2012

Portugalia – Cascais

September 18, 2012

Lisabona, așa cum am văzut-o eu

September 18, 2012

Am ajuns în Lisabona într-o noapte târzie de septembrie, cu un charter Blue Air, biletul de avion l-am cumpărat încă din februarie și a costat 150 euro dus-întors/pers.

Ajunși la ora 1 noaptea, ne-am gândit că ar fi o idee bună să vedem viața de noapte din Lisabona și să ne luăm cazare a doua zi. Bun, am luat un taxi de la aeroport și am ajuns repede la hotel unde am lăsat bagajele. Atenție mare la taxi! Cursa a făcut 6 euro, și ne-a mai luat 6 euro în plus pentru bagaj. Am întrebat la recepția hotelului dacă asta este practica la ei, și evident că răspunsul a fost negativ, deci, am fost țepuiți :))

În fine, am lăsat bagajele, și am luat-o pe jos spre centrul orașului, în miez de noapte, cu harta în mână. Am ajuns în vestitul cartier Bairro Alto, cu o viață de noapte bogată, cluburi deschise până târziu și muzică fado. În Lisabona am fost surprinși cu o cină târzie în localul Amo Te (www.facebook.com/amote.pt), unde am savurat o porție pentru 2 persoane de vită cu ananas, spanac și cartofi, și cea mai bună limonadă cu fructe de pădure. Atmosfera intimă și romantică, servire impecabilă, mâncare delicioasă. M-aș întoarce numai pentru asta 😀

Se face dimineață și străzile devin pustii, noi eram singurii rătăciți care se plimbau la răsăritul soarelui, așteptând să se deschidă patiseriile, magazinele, muzeele. Cert e că am umblat atât de mult în acea zi, încât am ajuns la hotel la ora 16.00, cu multe plase de cumpărături și extenuați.

Hotelul mi-a plăcut foarte mult, a fost primul hotel de 5 stele la care am stat, Corinthia Hotel Lisbon, localizat pe Avenida Columbano Bordalo Pinheiro 105, 100 euro camera/noapte. Nu este localizat chiar în centru, dar se ajunge ușor cu metroul, aproximativ 4 stații. Însă este foarte aproape de autogara de unde pleacă autobuzele spre Costa de Caparica, pe care trebuie să o vizitați neapărat dacă ajungeți în Lisabona!

Lisabona este situată la vărsare râului Tejo în Oceanul Atlantic, fapt ce amintește despre legăturile strânse pe care le are cu spațiul maritim, și despre mărețele descoperiri care au avut punct de plecare aici. Printre simbolurile orașului se numără și funicularul pe care îl poți folosi să urci pe coline, altfel poți urca la pas dacă ai mai mult timp la dispoziție. Noi am colindat zona pe jos.

Referitor la muzica Fado, pe care orice turist se așteaptă să o asculte în Lisabona: sunt restaurante/pub-uri care organizează seri cu muzică fado live, iar majoritatea au un meniu de consumație obligatoriu, în jur de 20 euro/pers. sau o intrare de 5, 10 euro/pers.

În Lisabona găsești ceva diferit, un aer oceanic, o briză de libertate și o cultură tipic vestică, relaxare si ospitalitate.

Obiective turistice:

Padrao dos Descobrimentos

Torre de Belem

Bairro Alto

Ponte 25 de Abril

Mosteiro dos Jeronimos

Costa de Caparica

Tejo

Amadora

…pronunță doar numele acestor minunății și ești cu un pas mai aproape de Lisabona.

Da, Lisabona este al doilea oraș din Europa în care am să mă întorc 😀

Lisabona a avut și o parte mai puțin frumoasă, în sensul că, la întoarcere am pierdut avionul, fiind și ultima cursă Blue Air pe sezonul de vară (deci nu aveam varianta “următorul zbor” cu aceeași companie). Așa că ne-am trezit la ora 11 noaptea în aeroport, căutând primul zbor spre București. De la prețuri de 500 euro/persona, am ajuns în final la KLM, unde am găsit biletul cu 250 euro/pers., plecare la 8 dimineața. Așa că am suplimentat puțin cheltuielile alocate călătoriei 🙂

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

1 comment

  1. Dacă n-ar fi fost peenza aia scrisă care să distrugă abluost orice formă de romantism, aş fi găsit probabil puterea să-mi deschid inima een faţa unei poveşti de iubire, reale sau imaginare. Dar ca de fiecare dată, un detaliu nepotrivit poate distruge o operă de artă. Lucru pe care niciodată nu-l vor eenţelege cei ce se cred artişti lucreend een industria minciunii reclamelor, ceend seent doar nişte amăreeţi manipulaţi şi nimic mai mult. Ne-am cam eendepărtat de subiect, am un talent extraordinar la asta

Leave a comment

Facebook