Castelul Bethlen – Județul Mureș

July 17, 2012

Bucharest International Air Show 2012

July 17, 2012

Insula Capri

July 17, 2012

Capri este o insulă mică, cochetă și exclusivistă ce aparține Italiei, în dreptul orașului Napoli.

Din Napoli se trece cu ferryboat-ul către Capri, călătoria durează 40 minute și costă în jur de 17-18 euro / sens. Orar și prețuri aici: http://www.capri.net/en/ferry-schedule

Deși este la doar 50 de km de Napoli, parcă intri în altă lume. De la apa limpede și azurie până la lămâii care sunt doldora de fructe și centrul vechi plin de magazine de lux…totul este din altă lume. Cazarea – poate cea mai scumpă cheltuială din vacanță ( 650 euro/4 nopti), asta pentru că sunt puține locuri de cazare pe insulă și cererea foarte mare. Însă, hotelul a depășit cu mult așteptările pe care le aveam de la un hotel de lux – atitudinea angajaților, serviciile oferite mereu cu zambetul pe buze, mașina hotelului pusă la dispoziție gratuit pentru plimbari hotel – port, hotel – centrul vechi de cate ori ai nevoie. Hotelul: http://www.splendia.com/en/excelsior-parco-capri.html#rooms

Mâncarea –destul de scumpă, aproximativ 20 euro/persoană pentru o masă decentă. Dacă vrei să manânci ceva tipic la restaurantele din centru, o masă costă 50 euro/persoană. Altfel, o felie de pizza – 3 euro , apă plată 0.5 L – 2 euro, înghețata – 3 euro. Există un mini market la 1 km de port cu prețuri normale ( Str. Marina Grande).

Shopping – nu este recomandat, decat dacă aveți un buget format din 4 cifre 🙂

Transportul  – biletul costa 1,8 euro, e necesar transportul în comun dacă vrei sa ajungi la Grotta Azurra, Monte Solario, Anacapri. Să nu vă surprindă straduța îngustă pe care se circulă, abia au loc 2 mașini, și, din cauza asta, autobuzul este foarte îngust, mașinile care se încumetă să circule pe insulă sunt și ele de talie mică. Apropo, accesul mașinilor pe insulă este permis între lunile Noiembrie si Aprilie, în restul anului circulă doar taxiurile și mașinile rezidenților.

Centrul vechi este plin după lăsarea serii. Fotomodele cu rochii pretențioase defilează de parcă ar fi pe podium, doamne trecute de prima tinerețe foarte aranjate și cochete, magazine de talia Gucci, Valentino, Salvadore Feregamo, etc., restaurante de lux aglomerate. Toata lumea bună a Italiei, și nu numai, este aici.

Alte costuri:

–          Turul insulei : 16 euro ( chiar merită, durează 2 ore și vezi absolut toată insula de pe apă)

–          Intrarea la Grotta Azzura: 12.5 euro ( barcagiul o să vă mai ceară un mic bacșiș dacă v-a placut cum a vaslit pe cei 20 metri, dacă v-a placut cum a cântat, etc.). Merită vizitată, e o senzație de incredibil să vezi culoarea naturală a apei. După ora 17.00, când se termină programul de vizitat, se poate face baie în grotă.

–          Vila San Michelle: 6 euro ( nu mi s-a parut că merită biletul, vila propriu-zisă nu se vizitează, ci doar grădina, în 15 minute eram afară)

Erau și alte case memoriale, bisericuțe, pentru doritori 🙂

Apropo de soare, plaja este foarte îngustă și cu pietriș. Apa este destul de adâncă dar foarte caldă și limpede. Temperatura este foarte ridicată, 35 de grade în mijlocul zilei, care se resimt cu atât mai mult cu cât umiditatea este ridicată.

Concluzii: insula este foarte frumoasă, îți trebuiesc cel putin 2 zile pentru a vedea punctele de atracție principale. Vă recomand să aveți încălțăminte comodă, veți urca multe trepte, drumul este în pantă, inclusiv Centrul Vechi. Deși eram bucuroasă că nu mi-am luat încălțăminte cu toc, Centrul Vechi era plin de așa ceva noaptea…

Urmează: Positano

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ImageImage

Image

Image

Image

Image

1 comment

Leave a comment

Facebook