Week-endul ăsta am cumpărat mazăre proaspătă, destul de multă, și m-am gândit să încerc să fac o supă cremă de mazăre.
Este prima oară când o încerc și cu siguranță o voi mai încerca pentru că a ieșit foarte-foarte bună!
Ingrediente pentru două porții:
- 500 gr. mazăre
- 2 morcovi
- O ceapă
- 1 păstârnac
- 2 linguri smântână
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- Mărar verde
Pentru sos: 3 căței usturoi, 5 frunze de mentă, 1 lingură de ulei de măsline.
Într-o tigaie puneți cele 2 linguri de ulei de măsline, când se încinge uleiul, puneți morcovul, ceapa și păstârnacul tocate mărunt; le lăsați să se călească aprox. 10 minute.
Într-o oală puneți mazărea la fiert în 2 litri de apă.
Când s-au călit legumele, puneți sare și piper apoi le puneți în oala cu mazăre.
Lăsați să fiarbă până când mazărea se fărâmă ușor (la mine a durat cam 30 minute).
Când s-au fiert toate legumele, le dați jos de pe foc și pregătiți blenderul pentru a le pasa. Se completează cu zeama în care s-a fiert astfel încât să formeze o cremă.
Puneți în farfurii și decorați cu smântână.
Sosul se formează din usturoiul și mentă pisate ca la mujdei, apoi se adaugă uleiul. Se decorează farfuria cu acest sos. Recomand să serviți supa cu crutoane făcute din pâine de casă.
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO
Fillnay! This is just what I was looking for.