Zile de vară pe Insula Mykonos

July 1, 2016

Păreri despre Pescăria lui Matei (2)

July 1, 2016

Delta Dunării la ceas de week-end

July 1, 2016

Delta ar fi frumoasă dacă n-ar fi locuită. Punct.

Odată ce ajungi în Deltă, îți vei dori să o explorezi, și cum poți face acest lucru altfel decât cu o barcă?

În primul rând, dacă îți dorești să vezi tot ce are de oferit natura deltei, e bine să te trezești devreme, adică la ora 6 să fii deja în barcă și gata de plecare. La ora asta ai cele mai mari șanse să vezi stoluri de pelicani, rațe sălbatice, gâște și lebede. Acestea dispar de pe lac pe insulele se stuf de îndată ce încep să apară bărcile cu turiști. Le înțeleg pe bietele păsări, cine ar rezista să audă zgomotul deranjant al motoarelor…

Delta 8  Delta 5 Delta 4

Barca trebuie închiriată din Murghiol de la un nene care stă la pândă toată ziua după clienți generoși, neștiutori și dornici de plimbare. Și de data asta, ne-a abordat unul care ne-a propus o super plimbare cu barca, de 3 ore, la incredibilul preț de 500 de lei. “Hai 400. Hai 350. Dar o să merg mai repede la banii ăștia, că poate mai apuc să fac ceva până diseară.” Zise el.

“Bine , dacă vreți să mergem până unde se varsă Dunărea în mare, costă mai mult, că e drum lung, 6-7 ore. Fără 700 de lei nu merg.”

Iar eu îmi aminteam cum am închiriat în Grecia o barcă cu 40 euro pentru o zi și ne-am plimbat pe cele mai tari plaje la care nu se putea ajunge altfel. 70 euro cu tot cu benzină. O zi întreagă!

Având experiența din Deltă de acum 3 ani, când am plătit 350 de lei pentru o plimbare de 2 ore iar nenea a băgat benzină de 50 de lei pentru această plimbare, am zis că e cazul să abordez altfel situația.

Mi-am urmat flerul și am abordat un grup care aștepta o barcă mai măricică, în ideea să merg cu un grup deja format. Ce să vezi, grupul respectiv venise în Deltă pentru o nuntă și mergea cu o barcă în care mai erau locuri libere, așa că ne-au invitat și pe noi 😀

Problemă rezolvată. Nenea cu barcă mai mică ne vede și își roade unghiile 😀 Total cost: bacșișul pentru ghid.

Delta 7

Delta 9 Delta 3 Delta 1 Delta 6

În al doilea rând, dacă vrei să mănânci mâncare autentică în Deltă, nu mânca la Laguna Albastră, Puflene Resort sau alte restaurante care gătesc pentru turiști. Adică scump și prost. Caută o pensiune mai ascunsă care are și bucătărie și mănânca acolo. Mie mi-a fost recomandată “Casa Nicu și Aneta” din Dunăvățul de Jos. O mâncare excepțională, gata la ora prânzului , exact când se strâng mesenii. Când am fost noi, Aneta abia terminase de gătit: aperitiv cu pește marinat, chifteluțe din pește și salată de icre de crap, o ciorbă de storgeag excepțională (am aflat că se mănâncă cu mujdei și smântână) și saramură de somn. Porțiile sunt foooarte mari!

Delta 10

În al treilea rând, să aveți bani cash, bancomate nu există în principiu, sau dacă găsiți unul rătăcit, sunt șanse mari să nu funcționeze.

Am încheiat week-end-ul cu o jumătate de zi relaxantă la piscina pensiunii – Rio Divino- până când niște nori negrii ne-au trimis spre casă.

Rio Divino Rio Divino2

Ședere plăcută!

P.S.: localnicii au prioritate, chiar și înainte de trecerea de pietoni!

Delta 2

Leave a comment

Facebook