Portugalia – Cascais

October 9, 2012

Minunatul oraș Sintra (Portugalia)

October 9, 2012

Costa de Caparica

October 9, 2012

La 30 km. de Lisabona se află Costa de Caparica, o stațiune rustică pe malul Atlanticului. Pentru a ajunge aici trebuie să luați autobuzul din Praca de Espanha, costă 3 euro, și se trece peste Ponte 25 de Abril.

Oceanul arată de-a dreptul spectaculos, aș fi stat ore în șir să privesc fiecare val. Apa este destul de rece, eu am fost la începutul lunii octombrie și speram ca apa să fie caldă după 3 luni cu soare, insa, era rece ca gheața!

Plimbându-ne pe strada principală în căutarea unui loc unde să mâncăm ceva tradițional, am găsit o “bodegă” unde se servea vestita supă “Caldo verde”. Mai mult decât atât, ospătărițele și bucătăreasa erau chiar romance, din Galați; așa probabil se justifică și colacelul cu cârnăciori, bine frământat și rumenit!   Mai jos este o poză cu deliciosul meniu de 5 euro (încă salivez după supa aia!).

Stațiunea este una atipică, te poți relaxă pe plaja aproape goală, poți asculta doar valurile oceanului și poți privi surferii – Costa de Caparica este un obligatoriu de văzut dacă ajungeți în Lisabona.

Leave a comment

Facebook