Am ajuns pentru prima oară în Austria, la Viena, într-un week-end însorit de toamnă.
Am rezervat pe Booking un apartament de la Rosa Comfort B&B pe baza punctajului pozitiv pe care îl au pe site (9,5) și nu ne-a dezamăgit: un apartament amenajat în stil classic și mobilat cu bun gust, localizat pe strada Lindengasse – foarte aproape de centru.
Zborul cu Austrian Airlines a durat 1 oră și 30 minute și a fost foarte lin. Am avut și o surpriză neplăcută din partea lor, faptul că nu au inclus bagajul de cală în prețul biletului, lucru pe care l-am aflat abia la biroul de check-în, așa că ne-am trezit în aeroport că trebuie să plătim bagajul…
Este binecunoscut faptul că Viena este un oraș în care sărbătorile de iarnă se celebrează în piețele frumos amenajate, cu căsuțe unde se vinde turtă dulce, vin fiert și suveniruri specifice perioadei. Deși este începutul lui Noiembrie, amenajările sunt în plină desfășurare iar mie îmi pare rău că nu pot vedea rezultatul final…
Prima vizită a fost la Palatul Schönbrunn (în traducere: “izvorul frumos”), unul dintre cele mai importante obiective arhitecturale, culturale și istorice ale Austriei.
A devenit o regulă ca în bagajul de călătorie să fac loc și echipamentului de alergare, oricât de ciudat ar suna pentru unii 😀
Așa că, într-o dimineață, am plecat alergând în descoperirea străduțelor boemice ale Vienei. Am alergat până la Belvedere Palace (aprox. 4 km.), un palat cu o grădină superbă care îți permite să alergi în interiorul ei, având aprox,. 800 m.
Vă recomand un top 3 al restaurantelor încercate în Viena:
– Restaurant Mini (www.minirestaurant.at) – supă de mango excelentă!, prosecco rafinat.
– Restaurant Die metzgerei (www.diemetzgerei.at) – este pe primul loc în topul Trip Advisors. Fiind un restaurant tradițional, am comanda un snitzel vienez și o salată.
– Salm Brau (www.salmbraeu.com) – supă de usturoi senzațională!
În căutarea unui mic dejun energizant am gasit Rauch Juice Bar – un loc cu suc proaspat stors din fructe dar si legume, multe combinatii interesante, dar si sanwich-uri cu legume.
Printre specialitățile specifice zonei mi-a plăcut foarte mult supa de usturoi, supa de bere, preparatele cu rață și castanele coapte pe plită.
Punctul culminant al city break-ului a fost seara la opera Volksoper, la piesa de balet Carmina Burana- o piesă pe care sigur o recunoașteți pentru că este coloană Sonoră a multor filme, reclame, etc. Încă simt furnicături când reascult piesa 🙂
Am cumpărat biletele de pe site-ul www.viennaclassic.com și le-am ridicat cu o oră înaintea spectacolului de la casa de bilete. Ne-am bucurat de un spectacol fantastic, pus în scenă de aprox. 50 balerini, un cor de 50 de oameni și orchestră de minim 100 de artiști. Totul pentru un bilet de 45 euro. Sala a fost plină, iar rezervarea am facut-o cu 5 zile înainte.
Ca mijloc de transport am folosit metroul, dar și Uber (pentru prima oară) și pot spune că am fost foarte încântată de acest serviciu.
Viena este un loc bun pentru shopping, porțiunea pietonală din centru este plină de magazine, dar și de fast-food-uri. M-am bucurat din plin de acest week-end, dar timpul zboară repede atunci cand te simți bine, așa că ne facem bagajele și ne întoarcem acasă. 🙂