Îți doresc Sărbători Fericite!

January 4, 2013

Barcelona și Port Aventura

January 4, 2013

Atena

January 4, 2013

La sfârșitul anului 2008 am fost în Atena  pentru 5 zile.

A fost prima vacanță în afară țării 😀 îmi amintesc și acum drumul cu mașina până în Atena: am parcurs 1200 km. în aproape 14 ore cu opriri scurte. Am traversat Bulgaria, drumul e așa cum îl știe toată lumea, polițiștii așteaptă și ei daruri de Crăciun (a fost o fază amuzantă, am fost opriți pentru că aveam 65 de km/h în loc de 60 lm/h cum era limită legală, după o mică discuție, kilometrii depășiți s-au transformat în euro-cadou  🙂 )

Odată ajunși în Grecia, drumul devine foarte simplu, autostrada E75 străbate Grecia de la un capăt la celălalt, cu trecere prin Thessaloniki și Paralia Katerini.

Ne-am cazat la un hotel de 3* (reale) cu mic dejun, iar prețul a fost de 60 euro/noapte/cameră. Un preț destul de bun având în vedere perioada anului. Temperatura aerului în această perioadă a fost de 3-5 grade, însă, umiditatea este destul de mare iar cerul este mai mereu înnorat.

La tavernele din Atena vei găsi o varietate de fructe de mare, însă trebuie să ai grijă atunci când alegi unul, prețurile relative mici nu înseamnă neapărat mâncare bună. În general, tavernele au ospătari la intrare care insistă foarte mult să iei masa în localul lor.

Este de preferat să evitați zonele mărginașe, din întâmplare am nimerit la lăsatul serii pe o stradă plină de grupuri de negri, cu lanțuri agățate la blugi, uitându-se ostentativ la noi. Cred că erau în jur de 200 de persoane pe o suprafață de 50 m., iar noi eram doar 2 persoane de “alta culoare”; mărturisesc, priveliștea m-a speriat puțin…

În Atena, vă recomand să vizitați următoarele obiective:

Grădinile Naționale

Acropole cu monumentele: Propylea (poarta de intrare în Acropole), Parthenonul, Templul Atenei Nike, Teatrul lui Dionis și Odeonul lui Herodes Atticus

Templul lui Poseidon

Templul lui Hefaistos

Piața Omonia

Muzeul Agora

Dealul Lycabettus

Biblioteci

Muzee ( de artă, creștin, epigrafic, războiului, etc.)

Biserici (peste 365 de biserici, poți vizita câte o biserică în fiecare zi a anului fără să te repeți 😀 )

Odată ajuns în Atena, fără să vrei te lași cuprins de emoția pe care o transmit aceste obiective, de istoria pură ce stă în spatele lor. Este de recomandat să nu fii pe fugă și să ai timp de meditat pe iarba verde mai tot timpul anului care înconjoară Acropolele.

Dupa o vizită în Atena, cu siguranță vei avea un suflu nou, idei și energie pentru a-ți stabili noi obiective.

1

Templul Zeitei Atena Nike

Teatrul lui Dionis

Teatrul lui Dionis

Erechteion
Odeonul lui Herodes Atticus

Odeonul lui Herodes Atticus

Erechteion

Erechteion

Dealul Lycabettus

Dealul Lycabettus

Arcada lui Hadrian

Arcada lui Hadrian

Acropole

Acropole

16

14

13

Plajă lângă Atena

12

Plajă lângă Atena

11

10

Acropole si Dealul Lykabettus

8

4

2

Leave a comment

Facebook