Oia – Santorini. Orașul Biserică

January 2, 2014

Vacanță în Insula Lefkada

January 2, 2014

4 Plaje în Santorini

January 2, 2014

Insula Santorini nu este renumită atât de mult pentru plajele sale, însă veți găsi câteva plaje întinse, cu nisip roșu, negru sau cenușiu. Deci pofta de înot poate fi satisfăcută 🙂
Culoarea nisipului se datorează faptului că Santorini este o insulă vulcanică, deci nici apa nu va fi cristalină/turcoaz ca în alte destinații grecești.
Datorită faptului că am fost în Santorini pe final de sezon, (15 septembrie), am găsit plajele nu foarte populate, spațiu suficient cât să joci voley, fără taverne zgomotoase. Așa că am savurat din plin liniștea mării și nisipul fierbinte. Pentru că vremea fost execeptionala, în jur de 30-34 grade la prânz, iar temperatura apei perfectă pentru înot.

Plaja din Kamari

Se întinde pe o porțiune de 600-800 metri, aici veți găsi multe taverne de-a lungul ei și magazine. Este o plajă cu nisipul negru, foarte aproape de aeroport. Așa că aveam impresia că va ateriza un avion chiar lângă noi :))

0

1

2

3

4
Plaja din Perissa

Această plajă mi-a plăcut mie cel mai mult -€“ este o plajă întinsă, aerisită, cu nisip negru, nu foarte fîn, din acela pe care îl cureți foarte ușor; versantul care se unește cu marea și crează o imagine ce te relaxează; apa nu foarte adâncă; puține magazine pe plajă -€“ asta numesc eu perfect 😀

Tot aici am gasit si o taverna cu meniu de fructe de mare, peste si vin alb, foarte bun!

8

9

10

11

12
Red Beach -€“ Plaja roșie

Mi s-a părut cea mai spectaculoasă plajă datorită nisipului roșu, la propriu, și a versantului roșu care se contopește cu marea.
Accesul este puțin mai dificil pentru că trebuie să coborâți un versant pentru a ajunge aici, sunt niște trepte improvizate, dar nimic organizat. Tocmai asta redă sălbăticia plajei, fără șezlonguri, taverne sau alte magazine. Așa că e bine să aveți provizii la voi când veniți aici.

6

5

7

Plaja Monolithos

Este o plajă întinsă, amenajată cu șezlonguri și 2-3 taverne. Ușor accesibilă din Fira, localizată chiar lângă aeroport. Ideală pentru familii cu copii, ca să folosesc un clișeu.

13

14
Desigur că mai sunt și alte plaje în Santorini, mai mici, mai greu accesibile (la unele se ajunge doar cu barca), mai intime, însă dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție să explorați fiecare colțisor al insulei, cele de mai sus sunt un “must see”.

Enjoy Santorini!

Leave a comment

Facebook