Sighișoara în imagini

April 21, 2013

York

April 21, 2013

Made in UK – Londra

April 21, 2013

În Londra am fost prima oară în anul 2010, şi am scris şi un articol despre prima vizită.
Mi-a plăcut aşa de mult încât mi-am promis să revin. Zis şi făcut. Promisiunea asta am făcut-o şi acum, când m-am întors a două oară. Motivele sunt următoarele:

– Londra îmi da un sentiment de libertate;

– după câteva zile petrecute acolo îmi vin idei noi, mai ales dacă eşti o persoană cu un spirit antreprenor, vezi exact ce au în plus afacerile lor şi cum îşi vând produsele faţa de est-europeni şi prinzi acele “trick-uri”;

– prețuri foarte bune pentru cumpărături;

– Pret a Manger (lanțul de magazine cu sandvisuri hand-made (am citi că un angajat este pregătit timp de 3 luni ca să poată tăia legumele perfect!).

Daca tot ai ajuns în Londra, fă si câteva cumpărături, sunt reduceri  mari la final de sezon, dar vei gasi totuși preturi mai bune decât în România şi în restul anului; prețurile bune le poţi găsi la branduri ca: Adidas, Nike, H&M, GAP, Lee Cooper, Abercrombie&Fitch, Next dar şi branduri ca Tommy Hilfiger, The Kooples, TM Lewin, etc. Însă, mâncarea este destul de scumpă în Londra şi în general de proastă calitate (vezi fast food-urile sau pub-urile cu bere şi Fish&Chips). Dacă ţii vreun regim sau eşti mai vegan, vei avea de suferit 🙂
Deşi am fost în Londra la sfârşitul lunii ianuarie, vremea a ţinut cu noi, în sensul că temperaturia aerului a fost în jur de 2-6⁰C, din 4 zile pe care le-am petrecut în Londra doar în ultima zi a plouat, picături mici, aproape că nu le vedeai, însă după 30 de minute de mers prin ploaie fără umbrelă, erai ud din cap până-n picioare :D. Trebuie neapărat să aveţi haine groase, mănuşi&C.O. pentru că umiditatea este foarte mare, de obicei bate şi vântul, aşa că cele 4⁰C sunt de fapt 0⁰C. Un alt lucru care m-a surprins este faptul că parcurile sunt înverzite chiar şi iarna, lebedele sunt pe lac, răţuştele urmăresc trecătorii pentru a primi ceva de mâncare, iar veveriţele aproape că îţi sar pe umăr, I love Londoooon!
Chiar şi vremea asta mohorâtă şi cerul inorat nu m-a împiedicat să mă bucur de frumuseţea Londrei.
Apropo, în acest an, Londra sarbatoresre 150 de ani de când a fost inaugurată prima linie de metrou 😉 am postat și afișul care promovează aniversarea.

1

3

4

5

6

7

tube150banner

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Leave a comment

Facebook